• volgt
  • info@tango-festival-groningen.nl
  • Stadscentrum, Groningen, Nederland

Vervoer door de stad

verplaatsen door de stad

Tips voor onderweg!

De stad Groningen heeft een autoluw centrum waar over het algemeen alleen kort parkeren op straat is toegestaan. Ook buiten het centrum is het betaald parkeren op veel plaatsen ingevoerd. In en om Groningen wordt er op veel plaatsen aan de weg gewerkt, o.a. aan de Ring Zuid en de Ring West. Daarom kan het handig zijn om je auto gratis te parkeren aan de rand van de stad op een P+R-terrein. Ga verder met fiets of bus naar je bestemming. Op de website GroningenBereikbaar vind je meer informatie (en reistips) over deze handige manier van reizen.
P+R-terreinen in en rond Groningen:
• P+R Haren
• P+R Hoogkerk
• P+R Leek
• P+R Zuidhorn
• P+R Reitdiep
• P+R Kardinge
• P+R Meerstad
Bekijk de locaties van de P+R-terreinen op de Slimme Kaart.

Vanaf het P+R-terrein reis je verder reizen met de bus. De bussen van Q-link rijden frequent en rechtstreeks naar de binnenstad, het Hoofdstation en het UMCG. Voor de bussen gelden de tarieven van Qbuzz. Reizen met de OV-chipkaart is altijd het voordeligst. Reis je met meer personen? Dan is een P+R-retourticket voordelig. Dit kaartje kost 6 euro en is een vervoerbewijs voor maximaal 5 personen. Het P+R-kaartje is te koop bij de buschauffeur (alleen met pin) of via de webshop van Qbuzz. De buslijnen, vertrektijden en andere informatie vind je op de website van Qbuzz.
Als je een avond-salon gaat bezoeken: controleer dan bijtijds hoe laat de bus terug naar je P+R-locatie vertrekt, en vanaf welke halteplaats!

Indien je wel met je auto de binnenstad in gaat, kun je voor een snelle boodschap kort parkeren; maximaal een half uur. Blijf je wat langer? Volg dan een P-route als je gebruik wilt maken van de ondergrondse parkeergarages in het centrum.
Zie verder de informatie en adviezen bij de verschillende danslocaties.


Bereikbaarheid tangolocaties:
Tip: in en om Groningen zijn de komende tijd veel wegwerkzaamheden. Houd daar rekening mee als u Groningen bezoekt. Bekijk alle wegwerkzaamheden in Groningen op de site van GroningenBereikbaar.

Donderdagavond 17 oktober: Der Aa-Theater
Adres: Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen

Komt u met de auto naar het Der Aa-Theater, dan kunt u parkeren in de parkeergarages Westerhaven, Haddingestraat of Ossemarkt. Parkeren nabij het theater is niet mogelijk.
Komt u met de fiets: sinds een aantal jaar is het stallen van je fiets in het centrum van Groningen gebonden aan regels. Je mag je fiets stallen in daarvoor aangegeven vlakken op straat of in fietsenstallingen. Lukraak je fiets op straat parkeren kan erin resulteren dat je fiets wordt weggehaald. In het gebied rond de Grote Markt en de Nieuwe Markt zet je je fiets in een rek, vak (kort stallen) of stalling. Er zijn drie fietsenstallingen vlakbij:
-fietsenstalling Grote Markt
-fietsenstalling Nieuwe Markt
-fietsenstalling Haddingestraat (08:00 – 21:30)

Als je dat niet doet, wordt je fiets weggehaald. Weggehaalde fietsen worden verplaatst naar het Damsterplein. Je kunt je fiets hier gratis ophalen. Wanneer deze niet tijdig worden opgehaald, worden deze verplaatst naar het fietsdepot. Lees hierover meer op de website van de gemeente.

Zaterdagmiddag 19 oktober:
Der Aa-Theater, Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen. Zaterdagmiddag 19 oktober:
Der Aa-Theater, Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen. Zaterdagavond 19 oktober:

Martinikerk, Martinikerkhof 11, 9712 JG Groningen (entree via de deur aan de zuidkant van de kerk, tegenover het Feithhuis)

Parkeren op straat kan in het centrum alleen kortdurend (30 minuten). Net buiten de diepenring kan men iets langer staan, maar het is kostbaar (€ 4,- per uur). Wilt u toch met de auto komen dan is de meest nabije parkeergarage:
Q-Park Forum, Schoolstraat 16, 9712 JS Groningen, dagkaart € 24,-*
En iets verder op loopafstand:
Garage Damsterdiep, Damsterdiep 5, 9711 SX Groningen, dagkaart € 21,-*
Q-Park Boterdiep, Boterdiep 45, 9712 LL Groningen dagkaart € 13,50*
Garage UMCG Noord, Ant. Deusinglaan, 9713 AV Groningen, dagkaart € 20,-*
Q-Park Ossenmarkt, Spilsluizen 25, 9712 NR Groningen, dagkaart € 24,-*
Q-Park Rademarkt, Rademarkt 27, 9711CS Groningen, dagkaart € 24,-*
Q-Park Oosterpoort, Trompsingel 23, 9724 DA Groningen, dagkaart € 13,50*
Q-Park Museum, Herepoortenmolendrift 2, 9711 DG Groningen, dagkaart € 22,-*
Q-Park Westerhaven, Westerhaven 17, 9718 AC Groningen, dagkaart € 22,-*
deze prijzen zijn een indicatie, check zelf de juiste prijs. In de avonduren moet in een deel van de stad voor het parkeren ook worden betaald. Na 18.00 uur kun je op 10 tot 15 minuten lopen van het centrum gratis parkeren. Dit kan in het gebied dat begrensd wordt door Europaweg, Petrus Campersingel, Rosensteinlaan, J.C. Kapteynlaan en alle straten die hier in noordelijke richting op uitkomen. Check altijd de parkeerautomaat om te zien of je goed staat. Ook op zondag kun je in dit gebied gratis parkeren. Met de fiets: Het centrum van de stad Groningen is per fiets prima bereikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een OV-fiets huren op het station Groningen. Maar in het centrum kun je niet overal je fiets zomaar op straat parkeren. Zet je fiets in een rek of in de bewaakte, gratis parkeerstallingen: Fietsenstalling Nieuwe Markt (naast Forum) 24 uur p.d. open Fietsenstalling Grote Markt, Oude Ebbingestraat 18, 24 uur p.d. open Openbaar Vervoer: Check je route op: https://www.qbuzz.nl/GD/ Zondagmiddag 20 oktober: Synagoge Groningen Folkingestraat 60, 9711 JZ Groningen De Synagoge bevindt zich op loopafstand van het station Groningen. In de directe omgeving van de Synagoge moet ook op zondag voor het parkeren worden betaald. De meest dichtbije parkeergarage is: Q-Park Museum, Herepoortenmolendrift 2, 9711 DG Groningen, dagkaart € 22,-
En op iets verdere loopafstand:
Q-Park Westerhaven, Westerhaven 17, 9718 AC Groningen, dagkaart € 22,-*
Q-Park Rademarkt, Rademarkt 27, 9711CS Groningen, dagkaart € 24,-*
Q-Park Oosterpoort, Trompsingel 23, 9724 DA Groningen, dagkaart € 13,50*
Garage Damsterdiep, Damsterdiep 5, 9711 SX Groningen, dagkaart € 21,-*
*deze prijzen zijn een indicatie, check zelf de juiste prijs.
Met de fiets:
Parkeer je fiets niet voor de Synagoge, maar in de rekken voor bioscoop Pathé op het Zuiderdiep.

De ringweg rondom Groningen wordt onderworpen aan grote bouw- en renovatiewerkzaamheden. De stad Groningen heeft een klein, compact en gezellig centrum. Dat maakt Groningen tot de aantrekkelijke en overzichtelijke stad waar zij zo geliefd om is. Voor de bezoekers van TFG is het vanaf P&R locaties of het Centraal Station, geen enkel probleem om snel een eenvoudig door de stad te verplaatsen. Naar restaurants, overnachtingslocaties en natuurlijk de milonga’s. Hieronder sommen wij een aantal slimme opties op:
Wandelen
Wandel! Groningen is schitterend in ieder seizoen, maar juist in de herfst kleurt de stad geel-oranje-bruin-rood door de grote verscheidenheid aan bomen en beplanting. En ter indicatie: vanaf het Centraal Station wandel je in een kwartiertje naar de Martini Kerk en in 20 minuten naar Martini Plaza. De Synagoge bereik je binnen 7 minuten.
OV-fiets
Op heel veel stations zijn er OV-fietsen te huur, voor €4,15 per 24 uur. Je vindt ze via “In de buurt” in de NS-app. Klik hier voor meer informatie.
Deelfiets
In Groningen-Stad kun je eenvoudig gebruik maken van de deelfietsen van Go Sharing en van Bolt. Hiermee reis je eenvoudig van P&R, bus- of treinstation of hub naar de plek waar jij zijn wilt. Klik hier voor meer informatie.
Deelscooters
In Groningen kun je eenvoudig gebruik maken van de deelscooters van Check. Via de app’s van beide bedrijven ontgrendel je de scooter, rijdt waar je heen wilt en laat de scooter staan voor de volgende gebruiker.

X