• volgt
  • info@tango-festival-groningen.nl
  • Stadscentrum, Groningen, Nederland

Starting with a Bang!

Op vrijdagavond 18 oktober 2024, van 20:00 tot 01:00, gaat ons festival officieel van start! Het Tango Festival Groningen 2024 zal dit weekend lang de Argentijnse Tango laten klinken door de historische binnenstad van Groningen.

Deze openingsavond ‘Starting with a Bang!’ vormt het begin van het driedaags evenement met workshops en milongas in Groningen. We starten in misschien wel het meest opvallende gebouw van de stad: het Groninger Forum, ‘ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen‘ in hartje stad. In dit gebouw met een moderne, spectaculair opengewerkte architectuur dansen wij in een opvallend verborgen hoek: de royale Rabozaal.

De internationaal befaamde tango-DJ Jens-Ingo Brodesser zal ons deze openingsavond in hogere tango-sferen brengen met een geweldige set van de mooiste tanda’s. Het is een eer om Jens-Ingo te ontvangen in Groningen. Bovendien zal het Trio Beltango optreden; een internationaal geroemde formatie die op onnavolgbare wijze hun muziek ten gehore brengt voor luisteraars en dansers.

Wij zijn erg blij dat Jens-Ingo en Trio Beltango dit jaar onderdeel van ons festival zullen zijn.

X