• volgt
  • info@tango-festival-groningen.nl
  • Stadscentrum, Groningen, Nederland

Gran Salon

milonga

Gran Salon – Martinikerk

Op zaterdagavond 19 oktober 2024, van 20:00 tot 02:00, houden wij onze ‘Gran Salon’ in de Martinikerk. Want waar anders?

Tijdens ons festival van 2022 dansten wij de ‘Gran Salon’ hier voor de eerste maal. Om vervolgens niet alleen zelf, maar ook van jullie te horen hoe geweldig indrukwekkend deze ruimte is. Dat vraagt om een reprise!

De Martinikerk is de oudste kerk van Groningen. In de 12e eeuw werden de eerste elementen al gebouwd. Dan kan het niet anders dan dat wij de rijke culturele historie van de kerk verbinden aan de rijke historie van de Argentijnse Tango.

De ruimte is indrukwekkend, de akoestiek fenomenaal, het licht en geluid zal ook dit jaar weer onnavolgbaar zijn. Daaraan recht doen, vraagt om een orkest van formaat. Ook in deze editie van het festival zal het Hamburg Tango Quintet ons trakteren op een geweldige setlist. Heerlijk om te luisteren, geweldig om op te dansen.

Een mooie dansavond transformeert tot een magische avond wanneer de DJ weet wat de zaal nodig heeft. Die gave beheerst de Belgische tango-DJ El Huracán. El Huracán, zoals de Belg Jo Switten zichzelf noemt, voert je als danser mee van begin tot het einde van de avond mee. Stap in de ronda en laat je meevoeren op de stroom van heerlijke tangomuziek.

X