• volgt
  • info@tango-festival-groningen.nl
  • Stadscentrum, Groningen, Nederland

De tango-DJ’s van TFG’24

Linksboven: DJ El Huracán ofwel Jo Switten. Deze Belgische DJ reist de hele wereld over om internationaal zijn muziek te spelen op salons, encuentro’s, marathons en festivals. In 2022 stond El Huracán op de Gran Salon in de Martinikerk. Daar waren wij, samen met heel veel van onze gasten, zo van onder de indruk dat wij hem graag weer hebben teruggevraagd. Deze artiest bouwt een feest dat zijn weerga niet kent, dit wil je zeker eens meebeleven! Wij zijn blij dat El Huracán ook dit jaar de Gran Salon weer voor zijn rekening gaat nemen.

Rechtsboven: DJ Ashk ofwel Julia Ozols. Deze geweldige vakvrouw heeft de tango door haar aderen stromen. Zij danst, doceert, traint, draait en organiseert de Tango op onnavolgbare wijze. Met grote passie en een verbindende kracht van jewelste weet zij mensen uit alle windrichtingen van de Tango met elkaar te verbinden. Haar thuisbasis is op dit moment Amsterdam, haar allure internationaal. Een grote passie van haar is Argentijnse traditionele dans. Op TFG ’24 zal zij met ons het festival afsluiten in de Synagoge, op de zondagmiddag. En wie weet, mogen wij nog ervaren van haar passie voor traditionele Argentijnse folklore.

Linksonder: DJ Eze ofwel Ezequiel Sanucci. De energieke, enthousiaste, opgewekte en aanstekelijk blije ambassadeur van Neo/Non-tango, een artistieke duizendpoot die als performer, docent en DJ een ware kartrekker is van de Neo/Non-scene. In 2022 nam hij ons mee in een wervelend spektakel en als het aan DJ Eze ligt, gaan we dit keer die vibe en energie minstens evenaren. Op TFG’24 zal hij op de zaterdagmiddag het Der Aa-Theater op zijn kop zetten!

Rechtsonder: DJ Zingo ofwel Jens-Ingo Brodesser. Deze internationale top-DJ draaide nog niet eerder in Groningen. Zijn naam staat al heel lang op onze wensenlijst en wij zijn dan ook dolblij dat DJ Zingo op de vrijdagavond in het Groninger Forum de Openingssalon van ons festival wil aftrappen. Zingo is een meester in het ‘voelen en volgen’ van de zaal om met zijn muziek een betoverende avond neer te zetten. Dit wordt een avond die je écht niet wil missen!

Middenonder: La Mariposita ofwel ‘het vlindertje’. ‘Een vlinder vliegt, en danst. Ik heb gevlogen en ik dans. Liefde voor tangomuziek kreeg ik door in Buenos Aires tangobars te bezoeken waar live muziek werd gespeeld. Wereldwijd heb ik milongas bezocht, veel gedanst, veel muziek gehoord en verzameld‘. Mariposita, ook wel Ingrid Romeijn, heeft zich als DJ de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een DJ-voor-de-dansers. Zoals zij zelf zegt: “Ik draai muziek voor de dansers; zonder hen geen feestelijke salon. Een goede sfeer, een volle dansvloer, energie en plezier. It makes my day”. Om ons op te warmen voor het eigenlijke festival, komt zij donderdagavond draaien op de pre-party in het Der Aa-Theater in Groningen.

X