• volgt
  • info@tango-festival-groningen.nl
  • Stadscentrum, Groningen, Nederland
De tango-DJ’s: de namen zijn bekend!

De tango-DJ’s: de namen zijn bekend!

Wij zijn hartstikke blij en ook wel vereerd dat nu alle tango-DJ’s bekend zijn die op ons Tango Festival Groningen 2024 komen draaien! Voor de Groningse tangueros y tangueras zitten er sowieso een aantal bekende namen bij. Wij stellen de DJ’s graag aan jullie voor:

Linksboven: DJ El Huracán ofwel Jo Switten. Deze Belgische DJ reist de hele wereld over om internationaal zijn muziek te spelen op salons, encuentro’s, marathons en festivals. In 2022 draaide El Huracán bij ons op de Gran Salon in de Martinikerk. Daar waren wij, samen met heel veel van onze gasten, zo van onder de indruk dat wij hem graag weer hebben uitgenodigd. Deze artiest bouwt een feest dat zijn weerga niet kent. Dit wil je meebeleven! Wij zijn blij dat El Huracán ook dit jaar de Gran Salon weer voor zijn rekening neemt.

Rechtsboven: DJ Ashk ofwel Julia Ozols. Deze geweldige vakvrouw heeft de tango door haar aderen stromen. Zij danst, doceert, traint, draait muziek, en organiseert de tango op onnavolgbare wijze. Met grote passie en een verbindende kracht van jewelste weet zij mensen uit alle windrichtingen van de tango met elkaar te verbinden. Haar thuisbasis is op dit moment Amsterdam, haar allure internationaal. Een grote passie van haar is Argentijnse traditionele folklore. Zij zal deze editie van ons festival afsluiten in de Synagoge, op de zondagmiddag.

Linksonder: DJ Eze ofwel Ezequiel Sanucci. De meest energieke, enthousiaste, opgewekte en aanstekelijk blije Non-Neo-ambassadeur die wij kennen! Nog zo’n artistieke duizendpoot die als performer, docent en DJ een ware kartrekker is van de Neo/Non-tangoscene in Nederland. Op ons festival in 2022 nam hij ons mee in een wervelend spektakel en als het aan hem ligt, dan gaan we die vibe en energie minstens evenaren. Op het Tango Festival Groningen 2024 zal hij op de zaterdagmiddag het Der Aa-Theater op zijn kop zetten!

Rechtsonder: DJ Zingo ofwel Jens-Ingo Brodesser. Deze internationale top-DJ draaide nog niet eerder in Groningen. Zijn naam staat al heel lang op onze wensenlijst en wij zijn dan ook dolblij dat DJ Zingo op de vrijdagavond in het Groninger Forum onze openingssalon “Starting with a Bang” komt aftrappen. Zingo is een meester in het ‘voelen en volgen’ van de zaal om met zijn muziek een betoverende avond neer te zetten. Dit wordt een avond die je écht niet wilt missen!

Middenonder: La Mariposita ofwel ‘het vlindertje’. ‘Een vlinder vliegt, en danst. Ik heb gevlogen en ik dans. Liefde voor tangomuziek kreeg ik door in Buenos Aires tangobars te bezoeken waar live muziek werd gespeeld. Wereldwijd heb ik milongas bezocht, veel gedanst, veel muziek gehoord en verzameld‘. Mariposita, ook wel Ingrid Romeijn, heeft zich als tango-DJ de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een DJ echt voor de dansers. Zoals zij zelf zegt: “Ik draai muziek voor de dansers; zonder hen geen feestelijke salon. Een goede sfeer, een volle dansvloer, energie en plezier. It makes my day”. Op donderdag, voorafgaand aan het eigenlijke festival, komt zij alvast naar het Der Aa-Theater in Groningen om ons warm te draaien op de pre-party.

Tags :
X